sandwich_pic

MU

location

principal use

strucuture

floor area

completion

constructor

structural design

 

photo

 

Hachinohe, Aomori

house + photo studio

Wood, 2nd floor

96m2

2016 Mar.

Tanabu Group

MID architectural structure laboratory

 

koichi torimura

MU consists of a dwelling for a couple combined with a photo studio in the small northern city, Hachinohe, Aomori. People often gathered at the existing studio as if it were a meeting place of the town, and we aimed to maintain that atmosphere while considering the couple's privacy.
In the hard climate, we looked for openness, not only by physical transparency.
In accordance with the neighborhood, the volume is formed into a deconstructed quadrangular pyramid with a low façade facing the street. Inside the pyramid, the privacy-cores are piled in tiers, while the surrounding spaces are open. A privacy-core opens with sliding doors, which enables efficient use in the flexibility to adjust the area of private and public.

With this system, the dwelling can open a lot of the space to the public, and by that the dwellers in this shrinking city can gain social capital through rich relations.

MU01t

MU02t

MU03t

MU04t

MU05t

MU06t

MU07t

MU08t

MU09t

MU10t

MU11t

MU12t

MU13t

MU14t

MU15t

MU16t

MU17t

MU18t

MU19t

MU20t

MU21t

MU22t